Un Mari à la Porte (Jacques Offenbach)

 

Uitvoering  door de Dutch National Opera Academy, een 2-jarige intensieve opleiding van de Conservatoria Den Haag en Amsterdam voor talentvolle jonge zangers in hun laatste fase richting solocarrière in de opera. Per jaar worden 6 studenten toegelaten. Al menig bekende zanger volgde deze opleiding.

Lezing door Ben Coelman
De voorstelling wordt ingeleid met een korte lezing van Ben Coelman, hoofd educatie van de Reisopera. Hierin geeft hij een uiteenzetting over het verhaal, de componist en de tijdgeest, waarin de Franse operette ontstond.

Jacques Offenbach geldt als een van de scheppers van de operette, die door zijn toedoen een internationaal aanvaarde kunstvorm is geworden. Zijn producties - een hechte fusie van dialogen en theatrale decorstukken - waren van ongeëvenaarde muzikale verve en vol met satirische ironie: Offenbach dreef daarmee de spot met de moraal en de manieren van zijn tijd.

Het verhaal:
Florestan wordt achterna gezeten door zijn jaloerse echtgenote vanwege affaires en door een deurwaarder vanwege vele schulden. Via het dak en een schoorsteen belandt hij in de kamer van Suzanne, die zojuist getrouwd is met Henri. Suzanne vreest nu op haar beurt voor haar kersverse echtgenoot. En laat deze Henri nu de deurwaarder zijn, die Florestan achterna zit…. Rosita, vriendin van Suzanne, biedt uitkomst.

De voorstelling wordt uitgevoerd in de Franse taal.

Deze uitvoering vindt plaats in samenwerking met:
Theater Hanzehof & Buitensociëteit en de Kapel op 't Rijsselt

Reserveren: via De Kapel op 't Rijsselt:

Regie
Dirigent

Florestan Ducroquet
Suzanne
Rosita
Henri Martel
Muzikale begeleiding

Rennik Jan Neggers
Gerardo Felisatti

Hugo Kampschreur, tenor
Maria Warenberg, mezzo-sopraan
Sharon Tadmore, sopraan
Filips Krauklis, bas-bariton
Strijkkwintet en accordeon

Datum:
Tijd:
Locatie:

Entree:
Reserveren:

Zondag 25 september
11.30u
Buitensociëteit
Coehoornsingel 1, 7201 AA Zutphen
€22,- (t/m 18 jr. gratis)
via de Kapel op 't Rijsselt