Operacursus

Komend najaar organiseert het Operaplatform Gelderland-Overijssel een cursus  over de geschiedenis en ontwikkeling van de opera..

 Gedurende 6 avonden van ruim 2½ uur zal Ben Coelman, hoofd bureaudramaturgie en educatie van de Nederlandse Reisopera, op speelse wijze dieper ingaan op de belangrijkste episoden uit de operageschiedenis en de typische stijlkenmerken van die periodes.

Les 1: Het begin: de zeventiende eeuw
Les 2: Opera seria: de achttiende eeuw en G.F. Händel
Les 3: Opera buffa en W.A. Mozart
Les 4: Het Belcanto en Giuseppe Verdi
Les 5: Franse en Duitse opera in de 19de eeuw
Les 6: Verismo, Puccini en de 20ste eeuw

 De lessen worden gegeven aan de hand van talrijke geluids- en videofragmenten. In de cursus komen vele bekende, maar ook minder bekende opera’s aan bod. Zowel beginners als gevorderde muziekliefhebbers zullen plezier beleven aan de rijke bloemlezing uit 400 jaar opera.

Cursusdata:
-Donderdag 5 oktober                 Donderdag 2 november
-Donderdag 12 oktober              Donderdag 9 november
-Donderdag 26 oktober              Donderdag 16 november
 Tijden: 19.30-22.00u

 Locatie: Het Nut, Breegraven 1, 7231 JA Warnsveld

 Deelname aan de cursus kost €95,- p.p.  incl. drankjes

 Reserveren is helaas niet meer mogelijk.

 Tijdens de eerste bijeenkomst kunt u voor € 20,- een aantal cursusmaterialen  aanschaffen die niet alleen de thuisstudie vergemakkelijken, maar ook nog lang na de cursus als naslagwerk kunnen dienen. Tijdens de lessen wordt regelmatig verwezen naar deze materialen. Een reader ‘Korte Geschiedenis van de Opera’, een 3-cd-box met 52 fragmenten uit 400 jaar operageschiedenis en een bijbehorend boekje met alle teksten in de originele taal en een Nederlandse vertaling en suggesties voor een dvd-verzameling