Opera Aperitief 21-10-2017

De Sloveense sopraan Kristina Bitenc studeerde bij Barbara Pearson aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij met de hoogste onderscheiding haar Master behaalde. Vervolgens studeerde Kristina verder aan De Nederlandse Opera Academie bij Ira Siff en Brian Masuda.
In 2015 vertolkte zij de rol van Eurydice in de uitvoering Orphée van de Nederlandse Reisopera, een uitvoering die bejubeld werd in alle recensies, met name ook vanwege haar optreden .
In 2016 trad zij op in Dr. Miracle's last Illusion van Opera2Day.

 

De tenor Leon van Liere studeerde klassiek zang bij Frans Huijts aan het Rotterdams Conservatorium. Na zijn afstuderen werd hij gecoacht door Raymond Modesti, Rudolf Piernay en Brian Masuda. Verdere lessen en masterclasses volgde hij bij onder meer Roberta Alexander, Carolyn Watkinson, Marcel Reijans, Alexander Oliver en Dennis O’Neill. Naast vele zangpartijen in oratoria zong Leon  operarollen als Tamino (Die Zauberflöte, Mozart), Rinuccio (Gianni Schicchi, Puccini) en Ismaele (Nabucco, Verdi). Onlangs was hij te zien in de rol van Rodolfo (La Bohème, Puccini).

Brian Masuda werd geboren in Honolulu, Hawaii. Hij studeerde piano en compositie aan de Universiteit aldaar. Na werkzaam te zijn geweest in diverse plaatsen in de V.S. werd hij geëngageerd bij operahuizen in Duitsland en de Nederlandse Opera. Verder was hij enige jaren vast verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens werkte hij regelmatig voor het Holland Festival en verschillende omroepen. Als begeleider trad hij op tijdens recitals in Nederland, Japan, Italië, Duitsland en Engeland. Van 2002 tot 2010 was Brian Masuda Head Musical Coach van de Opera Studio van het New National Theatre Tokyo. Hiervoor ontving hij een belangrijke onderscheiding.

Terug naar homepagina Opera Aperitief