Opera Aperitief 2017-2018

Ook het komende seizoen presenteert het Operaplatform Gelderland-Overijssel ism de Nederlandse Reisopera 3 kleinschalige operaconcerten onder de naam Opera AperitiefEen uurtje opera op de zaterdagmiddag rond borreltijd. Onder begeleiding van een pianist laten 1 of 2 toptalenten aria’s en duetten uit verschillende opera’s weerklinken.
De eerste Opera Aperitief is op zaterdag 21 oktober a.s. met
Kristina Bitenc, sopraan en Leon van Liere, tenor.

PTB_7702

De Sloveense sopraan Kristina Bitenc studeerde bij Barbara Pearson aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij met de hoogste onderscheiding haar Master behaalde. Vervolgens studeerde Kristina verder aan De Nederlandse Opera Academie bij Ira Siff en Brian Masuda.
In 2015 vertolkte zij de rol van Eurydice in de uitvoering Orphée van de Nederlandse Reisopera, een uitvoering die bejubeld werd in alle recensies, met name ook vanwege haar optreden .
In 2016 trad zij op in Dr. Miracle’s last Illusion van Opera2Day.

 

De tenor Leon van Liere studeerde klassiek zang bij Frans Huijts aan het Rotterdams Conservatorium. Na zijn afstuderen werd hij gecoacht door Raymond Modesti, Rudolf Piernay en Brian Masuda. Verdere lessen en masterclasses volgde hij bij onder meer Roberta Alexander, Carolyn Watkinson, Marcel Reijans, Alexander Oliver en Dennis O’Neill. Naast vele zangpartijen in oratoria zong Leon  operarollen als Tamino (Die Zauberflöte, Mozart), Rinuccio (Gianni Schicchi, Puccini) en Ismaele (Nabucco, Verdi). Onlangs was hij te zien in de rol van Rodolfo (La Bohème, Puccini).

Waar:


Wanneer:

Entree:
Reserveren:

Kunstencentrum Dat Bolwerck
Zaadmarkt 112
7201 DE Zutphen
Za. 21-10-2017, van 17.00 tot 18.00u
(herhaling om 20.00u igv voldoende belangstelling)
€15,- (incl. drankje na afloop)
Naar de reserveringspagina

Noteer de data van de twee volgende Opera Aperitieven alvast in uw agenda:

Zaterdag 27 januari 2018
Zaterdag 5 maart 2018