Opera Aperitief 12 december 2020

Corona update dd. 24-11-2020:

De Opera Aperitief is helaas afgelast. We hopen, dat deze in 2021 of 2022 alsnog kan plaatsvinden.

Dromen in de duisternis

Het zijn de donkere dagen van december. Voor je het weet valt de avond en gaat de dag over in de mystieke nacht, de harde realiteit vervliegt en fantasie en dromen krijgen vrij spel. Melancholie ligt op de loer, maar ook lichtpunten zijn waarneembaar: Utopie wordt werkelijkheid en onbereikbare liefdes worden beantwoord. En wie weet is er ruimte voor een vleugje humor.
Wat komt er bij u naar boven in het schemergebied van het onderbewuste?  Laat u leiden langs nachtelijke taferelen in de wonderlijke wereld van de opera.

Musici
Elvire Beekhuizen, sopraan
Rosina Fabius, mezzosopraan
Daan Boertien, piano

Elvire Beekhuizen begon haar studie op 16-jarige leeftijd op de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium bij Lenie van de Heuvel. Zes jaar later behaalde ze haar Bachelor diploma bij Sasja Hunnego. Zij vervolgde haar studie bij Studio 32een opleidingstraject voor jonge, getalenteerde operazangers onder  leiding van Henny Diemer.
Als laureaat van het Prinses Christina Concours kreeg Elvire de mogelijkheid om concertervaring op te doen in binnen- en buitenland. Zo maakte ze in 2012 deel uit van een concerttournee door de Verenigde Staten en Canada.
Bij Studio 32 nam Elvire, tijdens een concerttour door de grote zalen van Nederland, de rol van Lily in Gershwins Porgy and Bess voor haar rekening in samenwerking met het Philips Symfonie Orkest onder leiding van Jules van Hessen. Ook zong ze bij Studio 32 La Musica in Monteverdi’s L’ORFEO en Gilda in een uitvoering van delen uit RIGOLETTO. Bij Holland Opera was ze te gast om in hun productie ORFEO UNDERGROUND de rol van Proserpina te vertolken.

Rosina Fabius komt uit een muzikale familie, haar ouders zijn cellist en altviolist. In 2017 sloot ze haar studie af bij Henny Diemer aan het Utrechts conservatorium.
Zij zong solorollen in operaproducties zoals in Monteverdi ‘Orfeo Underground’ bij Holland Opera, de titelrol van Giulio Cesare (Händel, operaklas van de Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien) en in de productie ‘Orfeo’s Night Song’ (Operadagen Rotterdam, Nieuwe Stemmen).
Twee jaar geleden won Rosina tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch de Toonkunst Oratorium Prijs
Rosina was één keer eerder te gast in de Opera Aperitief in november 2016 toen ze optrad met de tenor Satriya Krishna en Evert-Jan de Groot.

Daan Boertien startte als 10-jarige met zijn opleiding als pianist aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. In 2010 won hij de tweede prijs in het Prinses Christina Concours, in 2011 een eervolle vermelding tijdens het Peter de Grote festival in Groningen. Daan speelde al op meerdere grote podia zoals die van het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Concertgebouw.
Vanaf vorig seizoen is hij vaste pianobegeleider bij de talenten van de Opera Studio van de Nationale Opera. Vorig jaar trad hij met bariton Raoul Steffani op in het voorprogramma van het Prinsengrachtconcert
Daan was al twee maal eerder te gast bij de Opera Aperitief.

Datum:
Tijd:
Waar:

Entree:
Reserveren:

Zaterdag 12 december 2020
17.00-18.00u
Theater de Hanzehof (Buitensociëteit)
Coehoornsingel 1
€20,- pp
Kassa Hanzehof of ga naar reserveringssite Hanzehof)