Opera Aperitief 10-03-2018

De reeks van drie Opera Aperitieven van dit seizoen wordt op zaterdag 10 maart afgesloten in de Kapel op 't Rijsselt in Eefde
Sopraan Maria Novella Malfatti en bariton Wiebe Pier Cnossen zingen aria's en duetten uit opera's van 6 verschillende componisten, w.o. Giordano, Massenet, Verdi en Mozart. Zij worden op de piano begeleid door Evert-Jan de Groot, inmiddels een bekend gezicht bij de Opera Aperitieven.

De sopraan Maria Novella Malfatti studeerde eerst viool aan het Conservatorium van Lucca en daarna zang in Milaan, Siena, Salzburg en Turijn. Zij debuteerde in september 2014 in de rol van Suor Genovieffa in “Suor Angelica” van Puccini in het Teatro Lirico in Cagli. Daarna won ze meerdere prijzen tijdens zangwedstrijden, o.m. in Deutschlandberg in Oostenrijk.
Afgelopen december zong ze de rol van Musetta in La Bohème van Puccini tijdens de Tiroler Festspiele in Erl in Oostenrijk. Daar zal zij komende zomer ook solorollen vertolken in opera’s van Rossini en Wagner.

De bariton Wiebe Pier Cnossen studeerde in 1998 af als jazz-zanger aan het Conservatorium in Den Haag. In 2003 studeerde hij met de rol van Papageno ( Zauberflöte) summa cum laude af aan de Nieuwe Opera Academie in Amsterdam en Den Haag. Sindsdien zong hij solo bij alle grote en veel kleine Nederlandse operagezelschappen inclusief de Nationale Opera,  Verder trad hij op tijdens festivals in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Wiebe-Pier  geeft les op het Conservatorium van Amsterdam  en doet dat op de afdeling waar hij zijn eerste passie voor muziek vond, de jazz. In het najaar van 2015 kreeg hij grote media aandacht als zanger van het 'FIFA-Game lied' (op  'Largo al Factotum' uit 'De Barbier van Sevilla'):
www.dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/346826

Pianist Evert-Jan de Groot was al meerdere keren te gast bij de Opera Aperitief. Afkomstig uit Eefde speelt hij deze keer een echte thuiswedstrijd. Op zijn 7e begon hij met pianolessen bij Frank Fahner, 5 jaar later werd Emile Engel (Muzehof) zijn docent. Daarna ging hij in Utrecht filosofie studeren en vervolgde zijn muziekopleiding aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Evert-Jan is veelgevraagd als pianist/celestaspeler bij orkesten en als begeleider van toptalent en repetitor/coach voor operaprojecten, o.a. bij de ZaterdagmiddagMatinee en de Nederlandse Reisopera. 

Datum:
Tijd:
Waar:


Entree:

Reserveren:

 
 

Zaterdag 10 maart 2018
17.00-18.00u 
Kapel op 't Rijsselt
Mettrayweg 25
7211 LC Eefde
€15,- pp (incl. drankje na afloop)

Nb: Reserveren via de website is niet meer mogelijk. Er zijn nog wel plaatsen verkrijgbaar, de entree is €15,- pp, contant te voldoen bij de kassa (pinnen is niet mogelijk).
Bel in geval van vragen naar: 06-50564163 (Harrie van Pelt)