La Traviata (Giuseppe Verdi)

– Uitgesteld –

Pocketversie door de Nederlandse Reisopera

Bewerking van Verdi’s bekende operaklassieker waarin we de innerlijke zoektocht en strijd tegen vooroordelen volgen van trans vrouw Violetta. Een verhaal dat voor iedereen herkenbaar is, we zijn immers allemaal op zoek. Naar onszelf, naar een hoger doel, naar erkenning en herkenning. Hoe ga je om met de vooroordelen en meningen van anderen? Hoe kun je dan toch worden wie je werkelijk bent?

La traviata betekent letterlijk ‘de dolende’. We volgen de innerlijke zoektocht en de strijd tegen maatschappelijke vooroordelen van hoofpersoon Violetta Valéry.
Bijzonder is dat dit niet slechts een ingekorte versie van de bekende opera is, maar dat regisseur Dorike van Genderen een nieuw verhaal heeft gecreëerd rond de figuur van Violetta. In deze productie is zij een trans vrouw – geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Lili Elbe (geboren als Einar Wegener), een van de eerste mannen die in de jaren ’30 geslachtsveranderende operaties onderging.

Waar Violetta in Verdi’s tijd door schaamte en vooroordelen omgeven was omdat zij een ‘courtisane’ was, valt Violetta in deze productie ten prooi aan hetzelfde gevoel van schaamte en maatschappelijke afwijzing omdat ze zich gevangen voelt in een verkeerd lichaam. Beide Violetta’s  zoeken bevrijding, de vrijheid om zichzelf te kunnen zijn en vinden die verlossing uiteindelijk.
Gezongen in het Italiaans met Nederlandse boventiteling

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Operaplatform Gelderland-Overijssel

Violetta Valéry:
Alfredo Germont:
Giorgio Germont:
Annina:
Dottore Grenvil:
Elba 1:
Elba 2:
Begeleiding:

Muzikale leiding:
Regie:
Decorontwerp:
Kostuumontwerp:
Lichtontwerp:

Aylin Sezer
José Romero                  
Aleš Jenis
Liza Lozica Vjera
Alexander de Jong
Zoe ’t Hooft
Sarah Konig
Ensemble van acht musici

Alistair Digges
Dorike van Genderen    
Juli Weideli
Julie Weideli
Tim van ‘t Hof

Datum:
Tijd:
Plaats:

 

Entree:
Reserveren:

Dinsdag 30 november
20.00-21.30
Buitensociëteit
Coehoornsingel 1
7201 AA Zutphen

€30,-
Website van de Hanzehof