Inleidingen

In het seizoen 2018-2019 organiseert het Operaplatform 3 avondvullende lezingen, steeds over of in verband met een opera, die kort daarop in Zutphen te zien zal zijn. U kunt kiezen tussen alleen lezing (reserveren via deze website) óf een combinatie met de opera (die reserveert u elders, waarover meer) óf u gaat alleen naar de opera.

De eerste twee lezingen houden verband met een rechtstreekse uitzending in de Cinemajestic (bioscoop in Zutphen) vanuit Covent Garden in Londen enkele dagen later. Een ideale combinatie dus om u goed voor te bereiden èn daardoor optimaal te genieten!

Nb.: Plaatsen in de Cinemajestic moet u zelf tijdig reserveren:  https://www.cinemajestic.nl/specials-2/opera
Is de bioscoop uitverkocht? Probeer dan één van de andere bioscopen in de regio.
Zie voor de hele lijst:  http://operaplatform-go.nl/bioscopen-roh/

Voor de  derde lezing die ergens in mei 2019 gaat plaatsvinden over Die Zauberflöte kan nog niet worden gereserveerd. Houdt deze pagina in de gaten.

Donderdagavond 17 januari 2019, 20.00-22.00u
Willem Bruls over 2 opera's van Peter Iljitsj Tsjaikovski
't Nut
Breegraven 1
7231 JA Warnsveld
Meer info over de inleiding

Cinemajestic (Schoppenvrouw)
Dinsdag 22 januari 2019, 19.30u
Zondag 27 januari 2019, 11.00u
Reserveren voor de opera

 

Op zaterdag 11 mei  2019 in de namiddag zal door Tjeu van den Berk een lezing gewijd worden aan Die Zauberflöte. De opera wordt door hem behandeld vanuit het gedachtengoed van de Vrijmetselaarsloge, waar Mozart lid van was en levert een verrassende kijk op dit tijdloze werk op.
NB: De lezing vindt plaats in de Walburgiskerk. Dat heeft een speciale reden, die tijdens de lezing duidelijk zal worden!
In september 2019 staat een uitvoering van Die Zauberflöte gepland in de buitenlucht in Zutphen, een initiatief van Johannette Zomer.
De lezing wordt in samenwerking met haar georganiseerd. Details over de toegangsprijs en de wijze van reserveren worden in de loop van dit najaar bekend gemaakt.