Dutch National Opera Academy

De Dutch National Opera Academy (DNOA) was te gast tijdens de Opera Aperitief van februari 2019 en februari 2020. Waarschijnlijk komt het gezelschap de komende jaren nog een aantal keren terug.

De  DNOA is een 2-jarige masteropleiding opera van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag voor zeer getalenteerde jonge zangers. De opleiding is gericht op de integratie van zingen en acteren. Maximaal 6 studenten, afkomstig uit de hele wereld worden per jaar tot de opleiding toegelaten. In het verleden zijn al velen van hen als solist in de operawereld bekend geworden.

Zij volgen een tweejarige intensieve opera-opleiding met dramalessen, fysieke theatertraining, auditietraining, vocal coaching en masterclasses door internationale operagrootheden. De afgelopen periode werden deze verzorgd door onder meer Anna Bonitatibus, Sir Willard White, John Mark Ainsley en Pietro Spagnoli. Naast deze masterclasses krijgen DNOA-studenten de kans twee keer per jaar mee te werken aan een volledig geënsceneerde productie met professionele orkestbegeleiding.

Zie hun website:  www.opera-academy.nl

HIeronder vindt u drie korte opnames van optredens van de DNOA in recent en iets verder verleden. Klik op de afbeelding

 

Le Nozze di Figaro, uitgevoerd tijdens de Muziekzomer Gelderland 2013 in Radio Kootwijk.

Scene uit de finale van de tweede akte ,
terzet Esci omai, garzon malnato.

 

Uit de Così fan Tutte van Mozart, uitgevoerd tijdens de Muziekzomer Gelderland 2018 in Arnhem.

Terzet Soave sia il Vento.

 

Aria Il se fait tard uit de opera Faust van Charles Gounod, gezongen tijdens de Opera Aperitief van 15 februari 2020.

U hoort sopraan Idil Kutay.