Finalisten IVC bekend!

Van 8 t/m 15 september 2018 vindt in Den Bosch voor de 52e keer het Internationaal Vocalistenconcours plaats. 52 deelnemers, afkomstig uit alle werelddelen, zijn op basis van wereldwijd gehouden voorrondes geselecteerd. Onder de deelnemers bevinden zich voor bezoekers van de Opera Aperitieven van het Operaplatform twee 'oude' bekenden.
Daarnaast zijn er twee veelbelovende talenten van de DNOA die meedoen aan de uitvoeringen door de DNOA van de Così fan Tutte tijdens de Gelderse Muziekzomer. De DNOA zal op 24 februari 2019 een speciale Opera Aperitief verzorgen in de Buitensociëteit.
We wensen deze vier deelnemers aan het IVC veel succes!

Voor alle informatie over het IVC zie www.ivc.nu

 

Mezzosopraan Rosina Fabius trad op tijdens de Opera Aperitief van 5 november 2016, samen met de Indonesische tenor Satriya Krishna (die vorig jaar aan het IVC meedeed en tot de halve finale kwam). Maart dit  jaar stond zij op het podium in La Morte d'Orfeo van Stefano Landi, een productie van de Nationale Opera.
Laatste nieuws: Zij wint de Toonkunst Oratorium Prijs

De Italiaanse sopraan Maria Novella Malfatti was te gast tijdens de Opera Aperitief van 10 maart jl. in de Kapel op 't Rijsselt samen met bariton Wiebe Pier Cnossen. Zij toonde zich een uitstekende vertolkster van het Belcanto-repertoire.
Laatste nieuws: Zij kwam tot de finale en deed mee voor de Operaprijs.

De mezzosopraan Nina van Essen zal komende Muziekzomer tijdens enkele uitvoeringen van de Così fan Tutte de rol van Dorabella zingen.  Zij rondt deze zomer haar opleiding bij de DNOA af.
Laatste nieuws: Zij wint de Annet Concert Prijs

Aan sopraan Helena Koonings de eer om in een aantal uitvoeringen van de Così Fan Tutte de uitdagende en zware rol van  Fiordiligi te vertolken.
Laatste nieuws:  Zij wint de gedeelde Wagner prijs!