Nieuwsbrief kop

Opera Aperitief 12 December 2020

Dromen in de duisternis

Het zijn de donkere dagen van december. Voor je het weet valt de avond en gaat de dag over in de mystieke nacht, de harde realiteit vervliegt en fantasie en dromen krijgen vrij spel. Melancholie ligt op de loer, maar ook lichtpunten zijn waarneembaar: Utopie wordt werkelijkheid en onbereikbare liefdes worden beantwoord. En wie weet is er ruimte voor een vleugje humor.
Wat komt er bij u naar boven in het schemergebied van het onderbewuste? Laat u leiden langs nachtelijke taferelen in de wonderlijke wereld van de opera.
Met Elvire Beekhuizen sopraan, Rosina Fabius mezzosopraan en Daan Boertien, piano

Zaterdag 12 december 2020, 17.00-18.00u
Theater Hanzehof (Buitensociëteit), Coehoornsingel 1, 7201 AA Zutphen
Entree: €20,- pp
Reserveren: Via de kassa van de Hanzehof of ga naar reserveringsite Hanzehof)


Elvire Beekhuizen begon haar studie op 16-jarige leeftijd op de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium . Zes jaar later behaalde ze haar Bachelor diploma bij Sasja Hunnego. Zij vervolgde haar studie bij Studio 32, een opleidingstraject voor jonge, getalenteerde operazangers olv Henny Diemer.
Daar vertolkte Elvire de rol van Lily in Gershwins Porgy and Bess ism het Philips Symfonie Orkest olv Jules van Hessen. Ook zong ze La Musica in Monteverdi’s L’ORFEO en Gilda in een uitvoering van de RIGOLETTO. Bij Holland Opera was ze te gast in de productie ORFEO UNDERGROUND in de rol van Proserpina.
Elvire Beekhuizen ver
Rosina 5
Rosina Fabius komt uit een muzikale familie.In 2017 sloot ze haar studie af bij Henny Diemer aan het Utrechts conservatorium.
Zij zong solorollen in operaproducties zoals in Monteverdi ‘Orfeo Underground’ bij Holland Opera, de titelrol van Giulio Cesare (Händel, operaklas van de Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien).
In 2018 won Rosina tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch de Toonkunst Oratorium Prijs
Rosina was één keer eerder te gast in de Opera Aperitief in november 2016
Daan Boertien startte als 10-jarige met zijn opleiding als pianist aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. In 2010 won hij de 2e prijs in het Prinses Christina Concours. Daan speelde al op meerdere grote podia w.o. het Concertgebouw.
Vanaf vorig seizoen is hij vaste pianobegeleider bij de Opera Studio van de Nationale Opera. Vorig jaar trad hij met bariton Raoul Steffani op in het voorprogramma van het Prinsengrachtconcert
Daan was al twee maal eerder te gast bij de Opera Aperitief.
Daan 4