Gelukkig nieuwjaar kop
In deze nieuwsbrief:

1. Operaplatform te gast bij Samen voor Zutphen

2. Themadag 'Op reis met Orpheus' uitgesteld

3. Kijk- en luistertips

Samen voor Zutphen

svz 1
Het idee ‘Samen voor Zutphen’ is ontstaan uit de samenwerking tussen Theater Hanzehof, RTV Berkelstroom en Crystal Park, vanuit de wens om in deze tijden tóch inhoudelijk iets te kunnen bieden aan het publiek, het gevoel van verantwoordelijkheid voor lokale artiesten die nu thuis zitten en de wens om het publiek aan de organisaties te blijven binden in een tijd waarin ze het theater niet kunnen bezoeken.

Wo. 20 mei tussen 16.00 en 17.00u zijn wij te gast:

Interview, clips èn een live-optreden:
Johannette Zomer, sopraan

Eske Tibben, mezzosopraan
Floor Lanz piano

Zie het live óf later op https://www.samenvoorzutphen.nl/

Themadag 'Op reis met Orpheus'

Orpheus_and_Eurydice_MET_DP250516 klein


De themadag, die op zaterdag 9 mei stond gepland, moest vanwege de coronaperikelen worden uitgesteld. We gaan proberen een nieuwe datum te vinden, maar of dat al ergens komend najaar zal zijn, is nog erg moeilijk te voorspellen.

Kijk- en luistertips

Een stel is verliefd op elkaar, maar ze mogen of kunnen hun wederzijdse gevoelens niet uiten, omdat dit verboden en/of gevaarlijk is. Dat doet wel denken aan de huidige coronatijd. Hierbij 2 varianten op hetzelfde thema, een komische en een dramatische. Beide duetten zijn al eens gezongen tijdens een Opera Aperitief.
Were you not to Ko-Ko plighted
(Uit The Mikado van Gilbert en Sullivan):

Een Japans georiënteerd kluchtverhaal wordt gebruikt als dekmantel voor een satirische kijk op de Britse bureaucratie eind 19e eeuw:
De Japanse keizer vaardigt allerlei belachelijke regels uit. Op flirten staat de doodstraf, bovendien zijn deze geliefden al aan andere partners toegezegd. Zij fantaseren hoe ze zouden doen als ze wèl vrij voor elkaar konden kiezen.
https://www.youtube.com/watch?v=24gXu9-iY14
were you not to Ko-Ko plighted
ah se tu vuoi
Ah se tu vuoi, ch'io viva:
(Uit: La Fedeltà Premiata van J. Haydn)

De godin Diana eist dat de inwoners van het dorp Cumae elk jaar 2 geliefden offeren.Celia kan de liefde van Fileno daarom niet beantwoorden, hetgeen Fileno niet weet. Maar Fileno moet, om haar leven te sparen, haar wel zeggen dat hij van haar houdt.....
https://www.youtube.com/watch?v=0xdJb4TWKOA
We wensen alle operaliefhebbers in weerwil van de coronaperikelen een mooie zomer toe en hopen u in het komende seizoen weer te kunnen ontmoeten!

De leden van het Operaplatform Gelderland-Overijssel:
-Harrie van Pelt, voorzitter
-Guus Janssen, penningmeester
-Ina Groot Enzerink, secretaris